Mysterious Space

tilbage til forsidenvibeke_forside_2.html
10_M%26S_billed.html
4XEROXENOkapitel.html
"Mysterious Space" – er en serie fotogravure fra et studieophold i Damaskus 2007. 

Temaet var: Det tilslørede og det hemmelighedsfulde. Beslutningen om at omsætte det indfangne gennem kameraets linse og i computeren bearbejde billedmateriale til fotogravure, var taget hjemmefra. Gennem fotogravurens udtryk muliggøres et meget sanseligt tonalt dybtryk.
Den - ’hemmelighedsfulde’ - linse blev optaget af det rumlige, af arkitekturen.
De arkitektoniske rum, der dannes af de mange ufærdige byggerier, giver et billede af en meget tilstedeværende virkelighed. Det ufærdige, giver et mystisk og tvetydigt udtryk, når det fremstår med sorte huller eller som strittende, uafsluttede betonkonstruktioner. Det hemmelighedsfulde forholder sig til det skjulte, det tildækkede, det uforståelige, det mystiske, det ikke direkte aflæselige.
Den - ’tilslørede’ - linse fokuserede på kvinden, der i denne verdensdel ofte er tildækket/tilsløret i én eller anden grad. I moskeens rum, et både socialt og privat rum, danner kvinden sit eget rum og et mere privat rum i kraft af smukke blomstrede stoffer, som de hylder sig i. Hermed styrkes det feminine og det individuelle gennem valget at stof og mønstre, og der dannes set eget rum i rummet.
Det tilslørede, set som det slørede billede, der opstår i kraft af bevægelse eller handling, i spejlingen, i gennemsigtige membraner eller forhæng der understreger billedets lag. Igennem dette ikke direkte aflæselige, søges tvetydigheden.
Dette introverte fra byens liv, arkitektur og på anden måde tilslørede rum, forskyder sig og danner ukendte imaginære rum.
Serien indeholder 32 tryk. Undertitler: Architecture, Floral, Space, Cover.
4XEROXENOkapitel.html