Nære Landskaber

tilbage til forsidenvibeke_forside_2.html
17_N_L_Flor_III.html
1_C%26S_kapitelforside.html


’Nære Landskaber’ er en billedserie, der tager sit udgangspunkt mellem det naturalistiske og det abstrakte. Ved at skære en detalje ud af den kendte virkelighed, skabes en ny.
Genkendes stedet, taler det til vores erfaringsrum eller sætter det nye refleksioner igang.

I ’Nære Landskaber’ genfindes temaer fra mit billede univers, periodevis søgt i fjerne eller hjemlige steder.
Tidligere billedrum har formet sig omkring temaer som Krop, Knipling og Arkitektur.
Kroppen som form og landskab, kniplingen som kroppens indre landskaber og arkitekturen som en struktur, det konkrete i mødet med det sanselige. 

Min sonde søger i både det historiske og det nutidige, i et forsøg på at finde en skønheden i det tilfældige, i det ikke altid skønhedssøgende univers, hvor tolkningen mellem det skønne og det grimme kan være snæver. 

Sonden har søgt i den klassiske marmorskulptur, hvor kroppens bløde former er hugget ud af det hårde materiale. I simple blomstrede stoffer, som Mellemøstens kvinder  slynger om sig som bede slør, så der skabes et eget meditativt rum, såvel som et feminint. Og så i mit nære rum, havnens pakhuse, hvor landbrugets gødninger og kemikalier i deres egen bevægelighed, skaber de forunderligste strukturer og formationer som flygtige monokrome landskaber.

Sammen bliver det til et møde mellem øjeblikkets bevægelse og det stillestående fastfrosne - det tilfældige mod det bevidst skabte.

Værkerne til udstillingen ’Nære Landskaber’ er udført som maleri, fotogravure og digital pigment print.


1_C%26S_kapitelforside.html