Mysterious Space 2007

Mysterious Space 2007

Photogravure

Mysterious Space serie 2007 #1 – #32 13×35 sheet38x46
Bloom serie 2009 29,5×41 sheet 38×46
Presence serie 2009 #1-#5 10×40 sheet 38×46
Trykt på Hähnemühle
“Mysterious Space” – er en serie fotogravure med udgangspunkt i et studieophold i Damaskus 2007.
Introspection

 

Black Shadow

 

My Space

 

Street Light

 

White Space

 

Black Shade

 

Carpe Diem

 

Colosseum II

 

Female Space

 

Complex II

 

Mirage

 

Between Bloom

 

White Shadow

 

Pass Bloom
“Mysterious Space” – er en serie fotogravure med udgangspunkt i et studieophold i Damaskus 2007. Temaet til Damaskus var: Det tilslørede og det hemmelighedsfulde.
Et møde med byen og menneskene. Beslutningen om at omsætte det ind fangne og i computeren bearbejde billedmateriale til fotogravure, var taget hjemmefra. Gennem fotogravurens udtryk muliggøres et meget sanseligt tonalt dybtryk.
Den – ’hemmelighedsfulde’ – linse blev optaget af det rumlige, af arkitekturen.
De arkitektoniske rum, der dannes af de mange ufærdige byggerier, giver et billede af en meget tilstedeværende virkelighed.
Det ufærdige, giver et mystisk og tvetydigt udtryk, når det fremstår med sorte huller eller som strittende, uafsluttede betonkonstruktioner.
Det hemmelighedsfulde forholder sig til det skjulte, det tildækkede, det uforståelige, det mystiske, det ikke direkte aflæselige.
Den – ’tilslørede’ – linse fokuserede på kvinden, der i denne verdensdel ofte er tildækket/tilsløret i én eller anden grad. I moskeens rum, et både socialt og privat rum, danner kvinden sit eget rum og et mere privat rum i kraft af smukke blomstrede stoffer, som de hylder sig i. Hermed styrkes det feminine og det individuelle gennem valget at stof og mønstre, og der dannes set eget rum i rummet.
Det tilslørede, set som det slørede billede, der opstår i kraft af bevægelse eller handling, i spejlingen, i gennemsigtige membraner eller forhæng der understreger billedets lag.
Igennem dette ikke direkte aflæselige, søges tvetydigheden.
Dette introverte fra byens liv, arkitektur og på anden måde tilslørede rum, forskyder sig og danner ukendte imaginære rum.
Vibeke Jerichau 2007

 

Copyright 2024 - Vibeke Jerichau