STORM & STILHED – noter fra vest

STORM & STILHED – noter fra vest En grafisk installation

STORM & STILHED – noter fra vest
En grafisk installation
14.08 – 23.10 2022

PHOTOGRAVURE, LYD, TRÆ, M.M
Redningshuset ved Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm

Installationen i Redningshuset, Hanstholm fyr_14.08.22 – 23.10.22 Foto Birgitte Munk
Installationen i Redningshuset, Hanstholm fyr_14.08.22 – 23.10.22 Foto Birgitte Munk
Podie med Redningsprotokol, en serie strandfund, kort i 1.25.000, 2 photogravure plader, et katalog opslag på lokation
Redningsprotokol

Storm og Stilhed – noter fra vest, er en grafisk installation af Munk & Jerichau, skabt til Redningshuset ved Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm. Her zoomes ind på naturens foranderlighed og sårbarhed. Med sanselig opmærksomhed og et fotografisk blik udforskes fænomener og spor i landskabet ved havet – øjebliksbilleder sat i stå med kameraet og omsat til grafiske fotogravure tryk – en teknik der fremkalder en særlig stoflighed og forstærker den sanselige oplevelse.

Projektets afsæt og afgrænsning er en langstrakt matrikel på 35 ha klemt inde mellem Vesterhavet mod vest og hovedvej 181 mod øst. Inspireret af den tilhørende 130 år gamle strandfogedgårds bjergningsprotokol, der har fulgt slægten gennem flere generationer, har Munk & Jerichau dagbogsagtigt over flere perioder registreret og samlet materiale som noter og fotografiske optagelse af naturens daglige forandringer.

Hvad er værdifuldt for os i dag i den aktuelle situation med klimaforandringer, muterende virus og stigende stress? Her synes stedet i landskabet, i naturen mod vest som et vigtigt rum at dykke ned i og folde ud. Ved at holde fokus på det afgrænsede sted, skærpes blikket på de små og store fænomener. Der skabes en forbindelse til noget oprindeligt menneskeligt, historien og en særlig urkraft.

Et lydværk komponeret til installationen af Magnus Munk Tækker fortætter og forstærker oplevelsen i Redningshuset.

I kataloget Noter fra vest samles poetiske tekster, noter, citater og billeder, der dykker ned i flere lag af processen ved havet.

Værkerne er udført af Munk & Jerichau på Munk Print Lab i Aarhus.
Fotogravure tryk på Hahnemühle.

Om Munk og Jerichau
Billedkunstnerne Birgitte Munk og Vibeke Jerichau er optaget af at udfordre det grafiske rum, teknikken og formaterne, skabe værker i fællesskab og dialog. I arbejdsfællesskabet Munk & Jerichau har de siden 2020, skabt flere fælles grafiske serier og udstillinger med fokus på fotogravuren og værkernes installering i rummet / samspil med rummet.

Udstillingen er støttet af:
Tækker
Grosserer L. F. Foghts Fond
Hanstholm Fyr

Copyright 2024 - Vibeke Jerichau